top of page

טיפולים פרטניים

זן שיאצו ו- Body-Mind Centering) BMC)

יש טיפולים המתמקדים באחת השיטות ויש טיפולים המשלבים ביניהם, תלוי במטרת הטיפול, בשיקול דעתי וברצון של המטופל/ת.

זן שיאצו
 

אני מטפל בזן שיאצו משנת 1993. זהו טיפול העובד באופן מדוייק ועמוק על הצ'י - אנרגיית החיים. האפקט שלו הוא, בדרך כלל, הרפייה עמוקה בזמן הטיפול ותחושת חיוניות ואיזון גופני ונפשי אחרי הטיפול, המלווים, בדרך כלל, גם בהקלה בבעיות בגללן באים המטופלים כמו גם שיפור באספקטים אחרים של החיים. לעיתים שיפור זה מתרחש לפני השיפור בבעייה איתה בא/ה המטופל/ת.

הטיפול מתבצע בשכיבה על פוטון, בלבוש מלא ועיקרו העברת משקל עדינה/לחיצה מקומית לאורך מסלולי אנרגיה - מרידיאנים של השיאצו, ונקודות ואיזורים ספציפיים.

 

הטיפול מתחיל באבחנה בה אני חש היכן יש עודף של אנרגיה 'ג'יטסו' ביפנית - אנרגיה תקועה - מתח, והיכן יש חוסר אנרגיה - מקום חלש יותר הזקוק להזנה, 'קיו' ביפנית. הג'יטסו הוא המערכת שאיתה אנו פועלים באופן אוטומטי ובאופן מוגזם. ה'קיו' הוא חולשה, או אולי חוזקה מודחקת שלנו, מערכת שזקוקה לאנרגיה אך לא מקבלת אותה. הטיפול הוא תמיד הזנת המקום החלש או המודחק, הקיו. הזנת ה'קיו' מחזק אותו, משפר את תפקודו, וגם גורם לג'יטסו, לאנרגיה התקועה במקום העודף להשתחרר ולהזין את האיזורים החלשים.

ישנן לפחות שתי שכבות של 'קיו' - חולשה, היאנג קיו הוא המרדיאן שמשחרר את הג'יטסו' והוא המרידיאן דרכו תהיה ההשפעה האנרגטית המיידית האפקטיבית ביותר. היין קיו הוא חולשה עמוקה יותר אשר מגיבה לעבודה אחרי שהשכבה החיצונית יותר הגיעה לאיזון יחסי. הקיו העמוק הוא מערכת שהחולשה שלה בסיסית יותר, יש בה פחות אנרגיה והשיקום שלה הוא איטי הרבה יותר. בכל טיפול בדרך כלל יוקדש רוב הזמן לקיו העליון היאנג קיו וחלק מהזמן בעיקר לקראת סוף הטיפול לקיו העמוק.

למעשה הטיפול מזכיר למערכת הגוף/צ'י/נפש מה הצרכים האמיתיים שלה, או איך לעבוד באופן הרמוני יותר. חשוב לציין שהקיו והג'יטסו אינם אבחנות שאני עושה בראש אלא דברים שאני חש אנרגטית בגוף שלי ובכפות ידי בכל רגע שאני בא איתם במגע. מאסונגה מייסד הזן שיאצו אמר שהמטפל מגיע להארה ברגע האבחנה. השחרור שמתרחש אצל המטופל/ת מתרחש גם אצלי.
 

לפרטים ולתיאום:

Thanks! Message sent.

בי אם סי BMC - Body-Mind Centering

לתיאור מלא יותר של השיטה - קרא כאן

הבי אם סי הוא גישה מאוד פתוחה ומגוונת לטיפול. אין בו פרוטוקול מסודר של אבחנה וטיפול. הטיפול יכול להיות טיפול במגע בו אני חש את רקמות הגוף המערכות האנטומיות והפיזיולוגיות השונות (לפי החלוקה המערבית מדעית) ועובד איתן באופני מגע שונים. הטיפול יכול לכלול גם הנחייה מילולית בה אני מנחה את המטופל/ת בטיול בתוך הגוף ובהקשבה לתחושות ובהדמייה של המבנים הפנימיים והתהליכים המתרחשים ברמות שונות של הגוף, ממערכות גדולות ואיברים, דרך הרקמות ועד למתרחש בתוך התאים. הטיפול הוא דיאלוגי. אני מעודד את המטופל/ת לדווח לי תוך כדי על התחושות והחוויות ואני לפעמים שואל אותו או אותה מה החוויה ברגע מסויים בו חשתי אני משהו משמעותי. הטיפול יכול לכלול גם תנועה של המטופל/ת. המטופל/ת לומדים להקשיב לתנועה המתעוררת בגוף ולבטא אותה כמו גם לנוע מתוך מערכות פנימיות ועקרונות תנועתיים ואף תנועות ספציפיות אותם אני מלמד.

הטיפול בבי אם סי מתאים למטופלים המתעניינים בהשתתפות אקטיבית שלהם בתהליך. זהו תהליך לימודי לא פחות מאשר טיפולי. התהליך במפגש הבי אם סי הוא מסע חוויתי ותודעתי של גילוי. אנשים מגיעים לעבודה עם הבי אם סי, לעיתים, לא במטרה לטפל בבעייה גופנית או נפשית אלא בחיפוש אחר הדרכה בכלי של התפתחות אישית, ידיעה עצמית ושכלול היכולת התנועתית. מתאים מאוד גם למטפלים ומורים הרוצים לשכלל ולהרחיב את הכלים שלהם.
 

bottom of page